Hier vind je een overzicht van mijn favoriete supplementen

SUPPLEMENTEN

“Waarom supplementen? Je bent toch een voorstander van de kracht van voeding?” Dit soort reacties hoor ik wel eens wanneer ik iets uitleg over supplementen. Als er iemand is die dagelijks bezig is met de kracht van eerlijk, onbewerkt, gevarieerd voedsel is, dan ben ik het wel. Als je tekorten wilt voorkomen en daarmee je gezondheid wilt optimaliseren, zijn écht voedsel, een gezonde leefomgeving, beweging en ontspanning dé pijlers. Toch zie ik ook dat supplementen een snelle en positieve wending kunnen geven aan iemands gezondheid. Althans, goede en hoogwaardige supplementen. Ik stel hoge eisen aan een supplement. De supplementen hieronder zijn allemaal goede en hoogwaardige supplementen.
En waarom nog meer? We leven in een bijzondere stressvolle tijd. Velen zijn naast moeder, ook; werkende, liefdevolle partner, gezellige vriendin, sporten en dan wil je ook nog even je socials bijhouden. Te veel dingen in te weinig tijdsbestek. Stress rooft vele vitamines en mineralen. Dus in deze tijd, met onze hoeveelheid stress is het aan te raden om extra ondersteuning te bieden met supplementen.

Maar er zijn meer redenen waarom ik een voorstander ben van voedingssupplementen. Allereerst omdat het simpelweg niet altijd lukt om met voeding je lichaam in balans te brengen. Een voorbeeld; je moet 4 – 6 keer per week vis eten wil je een goede vetzuurbalans creëren. Daarnaast kunnen we bepaalde vitamines en mineralen niet gemakkelijk zelf aan maken en hebben we dus massaal tekorten daarin. En helaas is onze voedingsbodem behoorlijk uitgeput. Onze voeding bevat minder vitamines en mineralen dan een aantal jaren geleden.

Dit is de reden dat ik af en toe ‘bij slik’. Afhankelijk van de periode (winters vitamine D) en de omgevingsfactoren die spelen (stress, weerstand etc). Mijn favoriete basissupplementen, die ik elke dag neem, zijn:

1 visolie Eqology
2. Magnesium Acti Mag Plus
3. Vitamine D3/K2 ( DK mulsion / Eqology)

Supplementen