Julia Corbu

Kindervoedingscoach

Coachen
Medische problemen

Over mij

Ik ben opgegroeid in een klein dorp in Noord-Roemenië. Daar at ik vrij gezond. Mijn moeder en mijn oma kookten bijna iedere dag met verse producten. We aten groente en fruit van het seizoen en opa bereidde af en toe een kip.

We hadden geen kast vol met lekkere dingen en ook geen rijkgevulde koelkast. Er was geen frisdrank of snoep in huis. Als ik iets lekkers wilde moest ik naar de tuin voor een wortel of een tomaat of dan klom ik de fruitboom in.

Af en toe kreeg ik iets lekkers, maar dat was dan bijvoorbeeld op een feestdag zoals met Kerst of Pasen. Dan bakte iedereen een lekkernij en dan aten we dat samen op.

Toen ik ging studeren in een grotere stad veranderde mijn voedingspatroon. Ik at geen fruit meer, dronk vaker frisdrank en ging regelmatig naar de banketbakker waar het witte brood mijn favoriet was.

Later, toen ik in Nederland ging wonen, waande ik mij in het paradijs. Ik kocht regelmatig kant-en-klaarmaaltijden en kip, want dat was supergoedkoop. Zelf iets bakken of koken? Waarom zou ik? Hier zijn de ongezonde taartjes en koeken wel heel voordelig!

Verder viel het me op dat bepaalde producten in alle seizoenen te koop zijn, zoals tomaat of komkommer. Dit, terwijl ik gewend was om producten van het betreffende seizoen te eten. Bijvoorbeeld druiven, deze kun je bij ons van oktober tot eind november in de winkel vinden. En lente-ui juist in de lente en de zomer.

Door mijn ongezonde eetpatroon had ik vaak weinig energie, veel trek in zoetigheid en ik kwam aan in lichaamsgewicht. Bovendien had ik veel gaatjes in mijn tanden en ging ik regelmatig met buikpijn naar de huisarts.

Tijdens mijn werk en studie leerde ik hoe belangrijk een gezonde levensstijl is. Niet alleen voor je tanden, maar voor je hele lichaam. Ik kwam erachter dat veel dingen die ik at helemaal niet zo gezond waren als ik dacht. En dat suiker niet alleen slecht is voor je tanden, maar ook voor je darmflora en voor je hersenen.

Inmiddels laat ik me niet meer verleiden door de trucs van de voedselindustrie en eet ik net als vroeger bij mijn oma fruit en groente van het seizoen. En ik kook dagelijks vers en gezond voor mijzelf en voor mijn gezin.

Het resultaat?

  • Meer energie
  • Geen trek in zoetigheid
  • Ik blijf al jaren op het gewenste gewicht
  • Ik bouw spiermassa op
  • Ik heb geen buikpijn meer én
  • Ik heb geen gaatjes meer

Een gezonde levensstijl is in mijn visie de enige echte manier om gezond te worden én te blijven.

Mijn hobby’s

Boeken

Ik hou van lezen

Reizen

Ik hou van reizen en vakanties in de bergen. Daar kom ik tot rust en daar krijg ik veel energie van.

Natuur

Ik wandel graag in de natuur

Sporten

Roeien is mijn favoriete sport

Neem contact met mij op

Heb je vragen, opmerkingen, wil je advies of wil je een afspraak maken? Stuur mij een berichtje via onderstaand contactformulier