VITAMINES EN COLLAGEEN VAN EQOLOGY

COLLAGEEN

Onze gezondheid wordt beïnvloed door onze leefstijl en door onze leefomgeving. Op het gebied van leefstijl zijn er zowel gunstige als ongunstige ontwikkelingen. Minder mensen roken en meer mensen bewegen. Maar ook zijn er steeds meer mensen te zwaar. Ongezond gedrag is verantwoordelijk voor bijna 20 procent van de ziektelast.

Een gezond leefpatroon bestaat uit goed eten, bewegen en balans. Een juiste balans tussen werk en ontspanning is essentieel voor uw vitaliteit. Ook een goede nachtrust draagt bij aan uw gezondheid.

Anti & healthy aging

Je ziet dat de productie van collageen afneemt bijvoorbeeld aan verslapping van de huid, rimpeltjes, vlekjes die ontstaan en dunner wordend haar.
Dit is niet leuk voor je huid (en voor jezelf als je een beetje ijdel bent ), maar het heeft meer gevolgen voor het lichaam.
Daarom is het zinvol om collageen dagelijks toe te voegen.

Waarom collageen?

Collageen bestaat uit diverse bestanddelen en is overal in je lichaam te vinden. Iedere soort heeft weer een andere taak. Zo zorgt de ene soort collageen voor je huid, terwijl andere soorten voor je ogen en spieren zorgen.
Er zijn zelfs collageen soorten vindbaar in je aderen, botten en organen.
Je snapt. Een enorm belangrijk en onmisbaar eiwit dus.

Meer voordelen van collageen

Samen met je coach naar een blijvend resultaat

Collageen bevorderd de elasticiteit van de huid (stevigere huid, minder rimpelvorming, minder cellilute etc), de nagels worden sterker gemaakt en de haargroei wordt bevorderd.

Je kunt binnen 16 weken al aanzienlijk dikker en langer haar (ook nagels) krijgen!

Botten, spieren, pezen en ligamenten

Collageen kan bijdragen aan het vertragen van het verouderingsproces van het lichaam, doordat het de botten, spieren, pezen en ligamenten sterker en dichter maakt.

Collageen werkt smerend voor je gewrichten. Gewrichten worden soepeler. Bye bye stijfheid of pijn in je gewrichten!

collageen-video1-370x365px
collageen-video2-370x365px

Darm

Collageen bevat aminozuren die goed zijn voor je darmwand en die het herstel en opbouw van je darm stimuleren. Collageen bevat bovendien ontstekingsremmende aminozuren die helpen de darmwand te kalmeren. Daarnaast helpt collageen om eiwitten af te breken. Fantastisch voor mensen met spijsverteringsklachten!

Hart en bloedvaten

Collageen zorgt voor flexibele slagaders. Je ziet dat door een tekort aan collageen de slagaders de grote druk niet goed aankunnen en zo sneller beschadigen. De wand verzwakt, zet te ver uit en dit heeft gevolgen op je gezondheid.

Sport je?

Als sporter krijgen je pezen, botten, spieren en gewrichten veel te verduren. Het is dan ook belangrijk dat deze weefsels sterk zijn en goed functioneren.

Collageen draagt bij aan de spieropbouw en spierherstel na het sporten. Het zorgt tevens voor meer vetverbranding maar ook vermindering van blessures.

VITAMINE D EN K

Vitamines en collageen