VOEDING

Het eten van veel groenten is de basis van een gezond leven.

We weten het allemaal eigenlijk wel. Het eten van veel groenten is de basis van een gezond leven. Niet alleen zorg je ervoor dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt, maar het helpt je ook slank te worden of te blijven. Je hebt maar één lichaam en daar moet je zuinig op zijn!

Tekorten of problemen kun je terug zien in de mond. De mond is niet alleen een spiegel van hoe het met je gaat, het is de basis voor een goede gezondheid. Er is namelijk een duidelijke relatie tussen de mond en de algehele gezondheid. Dit heeft alles te maken met je darmen en het immuunsysteem.

Als je een goede (mond-) gezondheid belangrijk vindt, is het ook goed om naar de gezondheid van je darmflora te kijken. Een gezonde darm is van wezenlijk belang voor een goede gezondheid.

voeding1
voeding8-740x730

Om succesvol te zijn, heb je de juiste mindset nodig en natuurlijk beweging.

Met name als je in de groei bent, zorgen goed eten en voldoende bewegen ervoor dat je op het juiste (gezonde) gewicht komt of blijft. En heb je overgewicht, dan raak je dat met een gezonde leefstijl vanzelf weer kwijt. Voor de meeste jongeren geldt: een dieet is nergens voor nodig. Gezond eten en drinken is de sleutel. Je  lichaam haalt bouwstoffen uit de voeding , welke je nodig hebt om te groeien. Gezonde voedingsstoffen voorkomen ook dat je bepaalde ziekten krijgt, zoals suikerziekte. Daarnaast blijf je door gezonde voeding makkelijker op een gezond gewicht.

Voeding