10jan

Een gezond en normaal eetpatroon, met maximaal 5 eetmomenten op een dag, is de basis voor een gezonde mond en een lichaam die goed functioneert. Je voelt je over het algemeen een stuk fitter door gezond te eten.

Niet alleen wát je eet is belangrijk. Ook wannéér je eet is belangrijk:

  1. Eet zoveel mogelijk op vaste tijdstippen.
  2. Neem ontbijt, lunch en avondeten.
  3. Je kunt best af en toe het ontbijt overslaan.
  4. Neem liever geen tussendoortjes.

Omdat kinderen minder eten en sneller verteren, is het verstandig om vijf eetmomenten per dag aan te houden. Drie hoofdmaaltijden en maximaal twee tussendoortjes.

Vergeet ook niet om voldoende te drinken. Water en zuurstof zijn twee belangrijke voedingsbronnen voor je lichaam. Ook de mond heeft vocht nodig. Het is een onderdeel van speeksel en het reinigt de mond. Het advies is om acht glazen water per dag te drinken en wissel eens af met kruidenthee.

Snoepen

We ontkomen er haast niet aan, snoepen. Al het snoep en lekkernijen negeren is lastig. Het is alleen wel verstandig om het met mate te eten. Kies er eens voor…

Tandersosie

Tanderosie is het oplossen van het tandoppervlak door zuren uit eten en drinken of door maagzuur. Het oppervlak kan hierdoor zacht worden, waardoor gebitsslijtage wordt bevorderd.