12jan

We ontkomen er haast niet aan, snoepen. Al het snoep en lekkernijen negeren is lastig. Het is alleen wel verstandig om het met mate te eten. Kies er eens voor om zelf iets lekkers te bakken. Dat is vaak een stuk gezonder.

Probeer de nadruk te leggen op wat lekker én gezond is in plaats van te verbieden van wat slecht is. Het is verstandig om indien er toch iets gesnoept moet worden dit te combineren bij een moment dat uw kind toch al iets drinkt of eet. Dus bij de maaltijd of bij een tussendoortje.

Suiker levert calorieën op, maar geen voedingsstoffen als vitaminen en mineralen. Lees goed de verpakking voordat uw iets ’lekkers’ aan uw kind geeft.

Voeding En Een Gezonde Mond

Er is een duidelijke relatie tussen de mond en de algehele gezondheid. Een verantwoord voedinspatroon is één van de belangrijkste voorwaarden voor een gezonde levensstijl. Dit heeft alles te maken…

Tandersosie

Tanderosie is het oplossen van het tandoppervlak door zuren uit eten en drinken of door maagzuur. Het oppervlak kan hierdoor zacht worden, waardoor gebitsslijtage wordt bevorderd.